Hortipoint Carline Refuge behaalt Medal of Excellence op WorldSkills

Carline Refuge behaalt Medal of Excellence op WorldSkills

0

Tijdens WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, van 22 tot en met 27 augustus in Kazan, heeft Carline Refuge de 10e plaats behaald en een Medal of Excellence voor een bovengemiddelde prestatie tijdens de wedstrijd Floristry. Carline studeert aan Zone.college en werkt bij Flora-Inn Bloemisten Bathmen. Carline had 21 tegenstanders. Het goud ging naar Oostenrijk.

In totaal kregen dertien Nederlanders een Medal of Excellence omgehangen, die alleen wordt uitgereikt als deelnemers een bovengemiddelde prestatie hebben geleverd.

Tijdens deze 45-ste editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1.600 deelnemers uit 60 bij WorldSkills International aangesloten landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder boulanger, metselaar, kapper, mechatronicus en lasser. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. In Kazan Expo International Exhibition Centre werden ruim 250.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team Nederland, bezochten ze onder meer een leerbedrijf en wisselden zij de laatste kennis uit op het gebied van beroepsonderwijs en vakmanschap.

Skills Heroes

De deelnemers hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2019/2020 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 900 opleidingen in 55 wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK tijdens Skills The Finals (4-6 maart 2020 in Leeuwarden) te kwalificeren voor de volgende lichting van Team Nederland. Die selectie zal deelnemen aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat in september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk.

Een overzicht van alle uitslagen is te vinden op www.teamnederland.com.

Bron: Zone.college | Foto’s: WorldSkills/Marieke Maas Fotografie

Reageer op dit artikel

avatar