Carline Refuge klaar voor WorldSkills in Kazan

Over een krappe maand vertrekt Carline Refuge, studente Bloem&Styling van Zone.college uit Zwolle, naar het Russisch Kazan voor het WK Skills. Samen met 29 andere studenten vormt zij Team NL en vertegenwoordigt ze Nederland in de categorie Bloembinder.

Tijdens het WK Skills, dat plaatsvindt van 22 tot en met 27 augustus in Kazan, moet de 19-jarige studente uit Diepenveen verschillende opdrachten uitvoeren, zoals handgebonden boeketten, lichaamsdecoraties, ruimtedecoraties en plantenarrangementen. De opdrachten moeten allemaal binnen een bepaalde tijd worden voltooid en worden onder meer beoordeeld op kleur, compositie en idee. Daarnaast kijkt de jury ook naar het sociale contact met de medekandidaten.

Carline won in maart het NK Skills in Amsterdam en heeft vorige week de mbo-opleiding Bloem & styling (niveau 4) in Zwolle afgerond. In de voorbereidingen naar het WK bezocht Carline samen met de andere leden van Team NL verschillende bijeenkomsten rondom onder meer mediatraining, wedstrijdreglement en mental coaching. Ook het aspect teambuilding kwam ruimschoots aan de orde. Daarnaast heeft zij een aantal vakinhoudelijke workshops gevolgd.

WK voor beroepen

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden meer dan 1.600 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijden om de titel van beste vakman of vakvrouw van de wereld. Team NL 2019 bestaat uit in totaal 29 nationaal mbo-kampioenen en – voor het eerst – 1 vmbo-leerling. Team NL doet mee aan in totaal 27 onderdelen.

Het is voor de tweede keer dat een student Bloem & styling van Zone.college meedoet aan het WK. Esther Weijenberg ging twee jaar geleden met de ‘medal of excellence’ naar huis, een medaille die staat voor het behalen van een bovengemiddeld resultaat.

Bron en foto: Zone.college

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties