Carmen Geurtsen op weg naar Gotenburg

39 talentvolle jonge vakmensen vertrekken dinsdag 29 november naar EuroSkills in Gotenburg. Carmen Geurtsen, 22 jaar, vertegenwoordigt Nederland in de sector bloembinden.

EuroSkills, het Europees kampioenschap beroepen, vindt van 1 tot en met 3 december plaats in Gotenburg. Voor Nederland vliegen 39 nationaal kampioenen, allen mbo-leerlingen, naar Zweden om daar de strijd aan te binden met deelnemers uit 27 andere landen.

Goed voorbereid
De Nederlandse deelnemers zijn goed voorbereid. WorldSkills Netherlands heeft ze onder meer klaargestoomd met vaktechnische en mentale trainingen en teambuildingsdagen. Carmen, die eerder dit jaar de nationale titel in de wacht sleepte, heeft daarnaast veel in vakmanschap geïnvesteerd. Ze liep onder meer mee met Hanneke Frankema, Erika Oldenhof en Marcel van der Haar. ,,Super leerzaam en veel bijgeleerd’’, aldus de enthousiaste Carmen.

Excellentieregeling
In The Swedish Exhibition & Congress Centre in Gotenburg worden tijdens de drie wedstrijddagen 40.000 bezoekers verwacht. Op het evenement komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, waaronder een vertegenwoordiging van ons ministerie van OCW. Dit ministerie heeft de vakwedstrijden van Skills Heroes in de ‘excellentieregeling’ opgenomen, waardoor mbo-scholen de wedstrijden in hun excellentieplannen en het reguliere onderwijsprogramma kunnen integreren.

Bron: EuroSkills en Bloem&Blad | Foto: Marjanne Eikelboom-Buitenhuis