Bloem en Blad Ondernemerschap Centrum Delden is schoonste winkelgebied van Nederland

Centrum Delden is schoonste winkelgebied van Nederland

0

De winnaars van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2019 zijn bekend. Centrum Delden in Hof van Twente is de grote winnaar en mag zich een jaar lang Schoonste Winkelgebied van Nederland noemen. De verkiezing is een initiatief van NederlandSchoon.

NederlandSchoon bekroonde tevens de gemeente Ede in de categorie ‘Grote Gemeente’ als absolute nummer een. Gemeente De Fryske Marren werd eerste in de categorie ‘Middelgrote Gemeente’, terwijl het Drentse De Wolden in de categorie ‘Kleine Gemeente’ de prijs in de wacht sleepte. Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem kwam uit de bus als hoogste stijger. Voor de verkiezing zijn de afgelopen maanden 480 winkelgebieden bezocht in 110 verschillende gemeenten.

Wethouder Wim Meulenkamp (rechts) neemt de award in ontvangst van Martijn van Weert van NederlandSchoon.

De bezoekers van Centrum Delden in Hof van Twente ervaren de beleving van het winkelcentrum als zeer aangenaam, met een score van 8,52. 39 respondenten van de 41 geven aan zeer weinig zwerfafval te zien en ook de betrokkenheid van de winkeliers en de gemeente wordt hoog gewaardeerd. Ook vindt het overgrote deel van de geïnterviewden dat er voldoende afvalbakken aanwezig zijn. Het onderzoek toont daarnaast aan dat de inspecteur ten tijde van het onderzoek geen enkel stuk grof zwerfafval heeft aangetroffen. Slechts enkele verbeterpunten zitten in de optimalisatie van de afvalbakken: deze zijn minder goed vindbaar.

Bron: NederlandSchoon | Foto: Anko Stoffels

Reageer op dit artikel

avatar