‘Christmas through the eyes’ of Daniel Santamaria en Natalia Zhizhko

VBW regio Zuid Oost organiseerde onlangs het kerstevent ‘Christmas through the eyes of’ bij FloraZON in Venlo. Twee internationale toparrangeurs, Daniel Santamaria en Natalia Zhizhko, gaven hun visie op kerst 2017. Zo’n 150 bloemisten waren aanwezig om inspiratie op te doen.

De bezoekers gaven aan verrast te zijn door de technieken en het materiaalgebruik van beide arrangeurs. Natalia Zhizhko en Daniel Santamaria hadden eerder met elkaar op de bühne gestaan, en dit op elkaar ingespeelde duo maakte er met de nodige humor een plezierige show van vol inspiratie en tips voor de aanwezige bloemisten.

Daniel komt uit Barcelona. Inspiratie haalt hij uit materialen, reizen en de natuur. Volgens Daniel zijn in Spanje de tradities op het gebied van eten en drinken groot en bekend, maar een kersttraditie is er nauwelijks. De Duitse kersttraditie spreekt hem meer aan. Hij heeft deze goed leren kennen toen hij bij Gregor Lersch in de leerschool zat. De vertaalslag die hij maakte van kerstradities naar Kerst 2017 was natuurlijk, met vele bijzondere ondergronden en extra aandacht voor speciale florale technieken. Zijn kerstdecoraties waren gedetailleerd, met zorgvuldig gekozen materialen en contrasten als kurk en staaldraad. De kleuren waren warm en aards met toevoegingen van kerstgroen, op een vernieuwende manier toegepast.

Wereldburger

Natalia Zhizhko komt uit Rusland, maar voelt zich een vooral een Europeaan. Eigenlijk meer een wereldburger, die heeft gewoond en gewerkt in vele landen, en hierdoor een enorme culturele bagage heeft. Het bloemwerk van Natalia is technisch verfijnd en heeft vele verrassende details. Natalia werkt met veel respect voor de bloemen en materialen waarmee ze werkt. Natalia zei in haar demonstratie jaloers te zijn op de bloemisten in het publiek, Natalia reist voor haar vak de hele wereld over, maar het grote aanbod waaruit zij kon kiezen bij FloraZON is ze niet gewend.

Met deze bloemen maakte Natalia technisch hoogstaand werk. Haar visie op kerst 2017 was verfijnd, luchtig met verrassende details. De gebruikte kleuren waren vooral harmonieus en zacht.

Bron: VBW regio Zuid Oost | Foto’s: Hans van der Beele

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties