Chrysal krijgt nieuwe directeur

  Chrysal krijgt dit het najaar een nieuwe directeur. Joep Wiegel (63), de afgelopen tien jaar de CEO van het concern, treedt per 1 september van dit jaar af. Hij wordt opgevolgd door Peter Vriends (53), nu nog vice-president en global general manager Post Harvest bij het Amerikaanse concern Agrofresh.

  Dit heeft Chrysal onlangs bekendgemaakt. Wiegel is ruim twintig jaar actief geweest binnen Chrysal, waar hij begon als financieel directeur. Sinds 2007, het jaar waarin het bedrijf fuseerde met het Zweedse Vitabric, is Wiegel de CEO van het concern. Daarin heeft hij volgens de verklaring de zogeheten post harvest business van Chrysal, oftewel het behouden van de kwaliteit van de bloemen en planten na de oogst in de keten en bij de consument, verder uitgebouwd. Ook heeft Wiegel de expansie geïnitieerd naar onder meer Colombia, Ecuador, Kenia en Japan.

  Peter Vriends

  Vriends krijgt als opdracht met Chrysal verder te groeien in de professionele en in de consumentenmarkt. Vriends heeft 14 jaar bij Agrofresh gewerkt. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in het kwalitatief gaaf houden van fruit en bloemen na de oogst in de keten.

  Bron en foto: Chrystal/Vakblad voor de Bloemisterij

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties