Bloem en Blad Bloemen en planten Chrysant staat in oktober op de Bloemenagenda

Chrysant staat in oktober op de Bloemenagenda

0

Oktober krijgt dit jaar een gouden gloed dankzij de chrysant. De bloem geeft niet alleen warmte en kleur, maar ook geluk in het interieur. Op Mooiwatbloemendoen.nl lezen bloemisten en consumenten alles over deze bloeier.

In Azië is de chrysant al eeuwenlang razend populair. De bloem komt oorspronkelijk uit China en Japan en rond 1700 liet hij zich ook in Europa zien. De naam Chrysanthemum is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). Oorspronkelijk kon je dan ook alleen in goudgeel van de chrysant genieten.

Inmiddels is de bloem in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Bovendien is hij er in verschillende soorten: de tros-, pluis- en santinichrysant. Bij deze laatste zitten de bloemetjes vertakt op de steel en zijn ze veel compacter. En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider tot pomponvorm.

Symboliek

Met de chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk. De bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid.

Bron en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

Reageer op dit artikel

avatar