Bloem en Blad Citaverde inspireert tot Duitse Flower Art Acadamy

  Citaverde inspireert tot Duitse Flower Art Acadamy

  0

  Duitse meesterfloristen hebben tijdens de IPM in Essen de nieuwe vakschool Flower Art Acadamy gepresenteerd. Dit initiatief is deels geïnspireerd op het Citaverde College in Heerlen.

  De initiatiefnemers van de Flower Art Acadamy brachten bij de start van de ontwikkeling een bezoek aan de school in Heerlen, die het vak bloemsierkunst aanbiedt aan VMBO en MBO. Docenten verdiepten zich bij Citaverde in theorielessen, praktijklessen en werkten samen met de leerlingen aan diverse opdrachten. Gedurende het gehele traject is er intensief contact gebleven.

  Trots

  Op de IPM was dezelfde afvaardiging van Citaverde College erbij om het succes te vieren. De initiatiefnemers van de Flower Art Acadamy, de Duitse meesterfloristen, Petra Konrad (demonstrateur wereldwijd) en Michael Bayha (eigenaar gelijknamige bloemenzaak) zijn heel trots op hun Academy.

  Het Citaverde College vindt het belangrijk om het vak met de tijd mee te laten gaan en daarmee beter aan te laten sluiten bij de arbeidsmarkt. De nieuwe ontwikkelingen binnen het VMBO waar nu vakken als ‘Groene vormgeving & styling’ worden aangeboden in Heerlen en de nieuwe ontwikkelingen binnen het MBO waar nu de opleiding Indoor Design wordt aangeboden in Maastricht zijn hier voorbeelden van.

  Bron en foto: Citaverde College