Click & collect toegestaan voor winkels

De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong van dinsdagavond 2 februari bood nog weinig ruimte voor versoepelingen. Een derde coronagolf is onvermijdelijk, meldt de premier. Voor winkeliers is er een lichtpuntje: het afhalen van bestellingen (click & collect) wordt vanaf 10 februari definitief mogelijk.

Brancheorganisatie VBW is gematigd positief over de uitkomsten van de persconferentie. ‘Dankzij lobbywerk van allerlei branches binnen MKB-Nederland is er bereikt dat consumenten vanaf 10 februari bij winkels producten kunnen bestellen en afhalen. Dus ook de niet-essentiële winkels mogen deze manier van verkoop starten. Voor bloemisten betekent dit ook enige verruiming van de verkoopmogelijkheden. Er zijn echter strenge regels voor bepaald om funshoppen tegen te gaan. Het mag niet te druk worden op straat’, aldus VBW.

De voorwaarden voor click & collect zijn:

  • De klant bestelt vanuit huis, online of met de telefoon.
  • Het afhaalpunt bij de winkel is buiten.
  • De klant kan bestellingen alleen afhalen in een bepaald tijdslot, dat vooraf door de winkelier word gecommuniceerd.
  • De klant komt alleen.
  • Er zit minimaal vier uur tussen bestellen en afhalen.

De overheid heeft de routekaart aangepast naar de laatste ontwikkelingen. VBW: ‘De routekaart laat zien welke maatregelen nodig zijn als er meer of minder besmettingen zijn. Concreet betekent dit als we de fase van zeer ernstig achter ons kunnen laten, de winkels weer volledig open kunnen en alleen buitenverkoop niet meer noodzakelijk is. Daarnaast zullen we ons in de lobby blijven inspannen om ook in lokale omstandigheden te komen tot betere verkoopmogelijkheden voor alle ondernemers.​​​​​​’

‘Er is enig licht in de tunnel, de vervolgmogelijkheden hangen af van de coronacijfers. Blijf daarom zorgen voor veilige werkomstandigheden voor jezelf, je medewerkers en ook voor klanten’, besluit de brancheorganisatie.

Bron: VBW | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties