Congres over duurzaam verpakken in World Horti Center

Op dinsdag 29 oktober organiseert World Horti Center voor handel en kwekers een congres met titel: ‘Plastic fantastic? Aan de slag met duurzaam verpakken’. Er is veel te doen rondom het thema verpakkingen. Kunnen we plastic blijven gebruiken, is papier of karton een alternatief of kunnen we verminderen?

Gedurende de gehele dag tonen twintig bedrijven op het expositieplein van World Horti Center de meest duurzame oplossingen en trends in verpakkingen. Het middagprogramma bestaat uit een seminar met sprekers, onder wie prof. Roland ten Klooster van Universiteit Twente die vertelt over het perspectief van verpakkingen, de footprint van plastics en prints. Hij geeft tevens inzicht waarin de situatie waarin de sector zich bevindt ten aanzien van verpakkingen.

Brenda Horstra vertelt over het Brancheplan van Tuinbranche Nederland, de organisatie van tuincentra en toeleveranciers van tuincentra. Welke voorwaarden stelt deze organisatie aan haar leveranciers? Shaun Herdsman, eco expert en retailmanager van Modiform zal praten over trends in verpakkingen in UK en Europa, over kunststoffen, karton en niet-verpakken. Met zijn contacten in de retail schetst hij de toekomst van verpakkingen.

Bron en foto: World Horti Center

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties