De Boomkwekerij Nieuws ‘Consument pakt draad weer op’

  ‘Consument pakt draad weer op’

  0

  „De tweede helft van week 12 trok de handel aan en pakte de consument de draad weer op”, zegt Eric Kessels van Arie Bouman Tuinplanten. En over mediterraanse producten: „Ik merk niets van angst voor Xylella bij mijn klanten.”

  „Begin van week 12 was het nog rustig, maar in de tweede helft trok de verkoop weer behoorlijk aan. We durfden het aan om al de eerste Dianthus, Lavandula en Dipladenia uit Italië en Portugal te laten komen en daar was meteen al vraag naar.”

  ’Geen angst voor Xylella’

  „Van angst voor Xylella merk ik helemaal niets bij onze klanten. Wel houden we het zelf scherp in de gaten natuurlijk. We werken in Zuid-Europa alleen nog met gecertificeerde kwekers van de risicoproducten en laten elke partij grondig keuren. Ik hoor van veel kwekers in Spanje en Italië dat ze overwegen om te stoppen met de risicoproducten. Ze durven het risico niet te nemen dat hun bedrijf wordt stil gelegd. Het zal er best eens toe kunnen leiden dat het aanbod in dat sortiment sterk gaat krimpen”, aldus Kessels.

  Meer over de handelsstemming bij Arie Bouman Tuinplanten in De Boomkwekerij 7. Deze ligt 29 maart bij abonnees op de mat.

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar