Hortipoint Consumentenonderzoek RFH: jongeren kopen meer bloemen

Consumentenonderzoek RFH: jongeren kopen meer bloemen

0

Steeds meer jongeren kopen bloemen, blijkt uit doorlopend consumentenonderzoek van Royal FloraHolland. Van het aantal mensen dat bloemen koopt is het aandeel van de jongeren (tot 39 jaar) in de afgelopen vijf jaar gestegen met 6%.

Het liefst kopen jongeren hun bloemen bij de bloemist (42%). Opvallend is dat vooral de leeftijd 18 tot 29 jaar flink stijgt; ruim 23% van de kopers is jonger dan 29 jaar. In 2014 kocht nog 19% van de jongeren bloemen.

Brancheorganisatie VBW is in haar nopjes met de cijfers. ‘We zien dat jongeren graag naar de bloemist komen. Vooral plukboeketten met seizoensbloemen hebben duidelijk de voorkeur. De traditionele boeketten spreken de jongeren minder aan’, aldus directeur Marco Maasse. ‘Bijzondere bloemen en planten, de juiste beleving op de winkelvloer plus kennis, vakmanschap en voor een deel ook gemak (kant-en-klare-boeketten op maat) zijn belangrijke redenen voor jongeren om naar de bloemist te gaan. ‘Uit deze cijfers spreekt waardering voor de bloemist die de smaak van jongeren goed weet te vertalen naar passend bloemwerk. We zien een landelijke trend dat de bloemist aan populariteit wint ten opzichte van andere verkoopkanalen, zoals de supermarkt.’

Bron: VBW | Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

avatar