Containerbomen zijn nog altijd niet populair onder gemeenten

  Overheden kiezen veelal voor het traditionele plantseizoen en daarmee vooral voor kluitbomen. Toch bieden bomen uit container voordelen. Je kunt ze planten wanneer je wilt en mede door de introductie van de Air-Pot hoeft de kwaliteit van containerbomen zeker niet minder te zijn. De meningen zijn echter verdeeld.

  containerbomen
  Een veld met bomen in Air-Pot die klaar staan om geplant te worden op de Floriade. Foto Zoontjens Boomprojecten.

  Vaak kiezen vaak uit gewoonte voor bomen met een (draad) kluit uit de volle grond. Daar is dan het hele proces op ingericht. Inboet en nieuwe aanplant wordt geïnventariseerd en besteld in het plantseizoen. Daarnaast zijn er ook meer technische en logistieke redenen om bomen bij voorkeur uit volle grond aan te planten.

  Geen uitval containerbomen

  Toch zijn er ook adviseurs, bijvoorbeeld Herman Wevers van Alles over Groenbeheer, die juist adviseert om over te stappen op bomen in container. Het vergt volgens hem echter wel veel uitleg dat je bij de juiste verzorging geen uitval hebt.

  Lees in het artikel van Ron Barendse in TenL 13 welke voor- en nadelen van bomen uit de volle grond en containerbomen de bevraagde experts zien. Heb je een digitaal abonnement, klik dan hier om het artikel meteen te lezen.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties