Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Cymbidium richt pijlen op Italië

Cymbidium richt pijlen op Italië

0
Cymbidium richt pijlen op Italië

Cymbidiumkwekers gaan promotie voor hun product voeren in Italië. Het Zuid-Europese land is van oudsher een goede afzetmarkt voor deze Nederlandse snijorchidee. Vorige week liet floraal vormgever Paul Deckers op Kasteel Keukenhof zien van wat er allemaal mogelijk is met cymbidium.

Snijcymbidium stond dit jaar al centraal tijdens de Paasviering in Rome. Hoofdarrangeur van de bloemversiering op het Sint Pietersplein in de Italiaanse hoofdstad, floraal vormgever Paul Deckers, verkoos cymbidium tot hoofdbloem. Daarmee volgde cymbidium Avalanche+ (2016) en Roselily (2017) op.

Italianen toonde zich volgens Deckers razend enthousiast over cymbidium. Het was voor hem en Charles Lansdorp van Flower Academy reden om een vervolg te willen geven aan de promotie van cymbidium. Deckers: „Cymbidium is in Rome flink onder de aandacht geweest en dat wordt nu doorgetrokken. We laten zien hoe bloemisten met cymbidium kunnen werken. Italianen zijn gek op cymbidium.”

Vorig artikel Omzet hoveniers en groenvoorzieners stijgt met 10%
Volgend artikel Fileschade vrachtverkeer stijgt naar €1,3 miljard
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties