De Boeketterie Wassenaar duurzaam gecertificeerd

Bloemist Edwin Vollebregt van bloemenspeciaalzaak De Boeketterie in Wassenaar heeft het zich gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemisten. De ondernemer paste zijn zaak en werkwijze aan om het predikaat met status zilver te kunnen dragen. Wethouder duurzaamheid Lia de Ridder overhandigde de bloemist op 6 december het certificaat.

‘Goed om te zien dat lokale ondernemers zelf starten met duurzaam ondernemen. Zeker omdat de overheid daar eigenlijk geen vaart achter zet. Het is daarbij mooi dat het aanbod van winkeliers steeds duurzamer wordt. Eigenlijk moet het duurzaam ondernemen zich als een olievlek uitbreiden. Ondernemers als De Boeketterie spelen daarom een belangrijke rol, een leidende rol’, aldus de wethouder.

Edwin Vollebregt certificeerde zijn winkel met het oog op de toekomst. ‘We stonden al met biologisch geteelde bloemen en planten op de biologische markt en dit assortiment wilden we eigenlijk ook gewoon voor de winkel. Hierdoor werd het ook moeilijker om niet duurzaam te ondernemen, dus de stap naar de certificering was zo gemaakt’, legt hij uit. ‘Ik hoop dat het een kettingreactie teweegbrengt. Het gaat toch om de toekomst van onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ik wil daardoor anderen graag aanzetten om beter op het sociale en milieu-aspect te letten als zij iets kopen.’

Op naar goud

Hoe meer de bloemist zich verdiepte in duurzaamheid, hoe meer voor hem de puzzel compleet werd. ‘Ik dacht dat ik al goed op de hoogte was van duurzaamheid, maar achteraf gezien kon ik nog veel kleine zaken aanpassen, zoals betere afvalscheiding en groene stroom.’ Daarnaast paste hij zijn verlichting aan naar ledlampen en gebruikt hij biologisch afbreekbare tasjes. De bloemist verduurzaamde bovendien het assortiment en koopt gericht bloemen en planten met de keurmerken EKO/biologisch, MPS-A(+) en Milieukeur (PlanetProof). Geverfde en gewaxte bloemen uit den boze en hij geeft bloemenvoeding van FairTrade Max Havelaar mee. Zijn volgende ambitie is om binnen een halfjaar te certificeren voor goud. Dit betekent dat meer dan de helft van de bloemen een duurzaam keurmerk heeft.

Bron en foto: Flora NL

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
john
john
4 jaren geleden

en weer trappen we in een groene leugen , tegen beter weten in pfffffffffffffffffff zo dom !!!!!!!!!