De Klerk en De Paladijn duurzaam gecertificeerd

  Twee bloemisten hebben onlangs het certificaat duurzame bloemist ontvangen. De Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting in Eindhoven kreeg het gouden keurmerk, Bloemenspeciaalzaak De Paladijn in Drachten brons.

  De Klerk was in 2009 de eerste ondernemer in de Gemeente Eindhoven die de MVO-Prijs Eindhoven won. Daarna is ieder jaar het Keurmerk Duurzaam Eindhoven aan De Klerk uitgereikt. Het bedrijf koopt bloemen en planten bij duurzame leveranciers, gebruikt natuurlijke materialen, scheidt afval in zeven disciplines, gebruikt energiezuinige apparatuur en producten en neemt mensen aan met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De Klerk verhuist binnenkort naar De Run 4236 in Veldhoven.

  Brons
  De Friese bloemenspeciaalzaak De Paladijn is eind mei gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist status Brons. Bloemiste Alarda Rebbers: ‘We hebben de natuur hard nodig. Ik wil niet dat de biodiversiteit wordt aangetast, omdat schadelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.’

  Alarda Rebbers van De Paladijn

  De Paladijn koopt een percentage bloemen in. Verder heeft het bedrijf onder meer een verlichtingsplan voor besparing van energie en gebruik het biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Daarnaast werkt De Paladijn met twee mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De winkel bestaat 82 jaar. Alarda is de derde generatie die de bloemenzaak voortzet.

  Bron en foto’s: De Klerk en De Paladijn

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties