Bloem en Blad Vakmanschap De Nieuwe Bavo Bloeit voor de vijfde keer

De Nieuwe Bavo Bloeit voor de vijfde keer

0

Dit jaar viert De Nieuwe Bavo Bloeit haar eerste lustrum. Van 5 tot en met 13 april werken 150 docenten en studenten van verschillende opleidingen aan het bloemrijke evenement in de Haarlemse kathedraal onder leiding van meesterbinder Ingeborg Kemperman.

Bezoekers kunnen de bloemenzee in de majestueuze versierde koepel met uitlopers in de kapellen en hoogkoor bewonderen. Vorig jaar werd De Nieuwe Bavo Bloeit bezocht door 5.000 bezoekers. Het programma bestaat uit onder meer koepeltochten met uitzicht op de bloemcreaties, rondleidingen en diverse concerten. Zaterdag 13 april is de laatste dag van het evenement; deze valt samen met de intocht van het Bloemencorso Bollenstreek in Haarlem.

Buitenversieringen

Tijdens deze lustrumeditie wordt het aantal deelnemende onderwijsinstellingen uitgebreid met het Haarlemse Sterrencollege. Studenten van het VMBO-Groen gaan aan de slag met de buitenversiering. Houtbewerking, schilderen, ondergronden en bloemversiering aanbrengen hoort daar allemaal bij. In totaal nemen zo’n 150 studenten deel aan de opbouw verdeeld over vijf onderwijsinstellingen afkomstig uit Noord- en Zuid-Holland.

Bron en foto’s: De Nieuwe Bavo Bloeit

Reageer op dit artikel

avatar