De Uitvaartbloemist betrekt nabestaanden bij rouwwerk maken

Op zaterdag 13 april presenteert de Uitvaartbloemist in Den Haag naast de totaal verbouwde winkel een geheel nieuw concept. Een bijzondere beleving door nabestaanden zelf deel te laten nemen aan het bloemenproces rondom een uitvaart staat hierin centraal.

‘Na al 20 jaar bekend te zijn met onze opvallende etalage met een doodskist erin en onze specialisatie met betrekking tot uitvaartbloemen, richten we ons vanaf heden ook op de toegevoegde waarde van bloemen bij een uitvaart’, aldus Anneke de Mik. ‘We vinden het hierbij belangrijk dat ook nabestaanden zelf actief deel kunnen nemen in het bloemenproces voor, tijdens en na de uitvaart. ‘Hierbij kun je denken aan een eigen bloemstuk maken, zelf linten drukken en kinderen die in de winkel knutselen. Na de uitvaart kunnen ze met het bloemstuk naar de winkel komen en een nieuw leven geven door middel van het maken van boeketjes voor thuis of voor diegene die in de laatste levensfase een belangrijke rol heeft vervuld. Tevens nieuw in onze werkwijze is het direct mee kunnen nemen van je rouwarrangement en de dagelijks wisselende etalage van ons pand.’

Specialisatie

‘We zitten twintig jaar op deze locatie’, vervolgt Anneke, ‘en ik zit deze periode 25 jaar in het bloemenvak. Voor mezelf is dit een heel bijzondere periode. Ik heb eerst vijf jaar een gewone bloemenwinkel gehad. Daarna wilde ik iets heel anders doen dan alleen een winkel. Toen kwam het idee om te gaan specialiseren. ‘Ik wil voor mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven iets bijzonders kunnen betekenen. Aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is vervolgens een mooi bedrijf opgebouwd waar ik reuze trots op ben.’

Ondersteund door de totale verbouwing van het pand, een televisiecampagne en flyers ten behoeve van de uitvaartverzorger wil de Uitvaartbloemist nabestaanden uitnodigen om onder begeleiding van de arrangeurs in alle rust hun eigen creativiteit de vrijheid geven, troost te vinden en hun hart te laten spreken. ‘We ondersteunen de lancering van dit concept met een bepaalde actie en geven zaterdag hier graag uitleg over’, besluit Anneke.

Geïnteresseerden die de lancering willen bijwonen of op een later tijdstip in het nieuwe winkelpand willen komen kijken, kunnen zich melden via telefoonnummer 070-3600865.

Bron en foto: de Uitvaartbloemist

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties