Bloem en Blad Vakmanschap De Zwarte Tulp toont ‘de zwarte tulp’

De Zwarte Tulp toont ‘de zwarte tulp’

0

Museum De Zwarte Tulp in Lisse toont in het najaar een reeks schilderijen van de Spaans-Nederlandse kunstenares Lita Cabellut uit particulier bezit. De kunstwerken zijn gebaseerd op het thema ‘de zwarte tulp’.

Lita Cabellut (1961) is een goede bekende in de Nederlandse museumwereld. Na succesvolle museumtentoonstellingen in Den Bosch en Amstelveen is het nu de beurt aan Lisse waar het thema ‘zwarte tulp’ samenvalt met de naam van het museum en de collectie. De Spaanse multidisciplinaire kunstenares woont en werkt in Nederland. Ze is het meest bekend om haar schilderijen op grootschalige doeken met een eigentijdse variatie op de fresco-techniek.

Lita Cabellut – Sarah Blansjaar (2014), gemengde technieken op doek, 280 x 200 cm, particuliere collectie

Straatkind

Lita Cabellut groeide op als straatkind in Barcelona tot ze op twaalfjarige leeftijd werd geadopteerd. Gedurende deze tijd maakte ze kennis met de Spaanse meesters in het Prado Museum, waaronder de grote meesters Rubens, Frans Hals, Goya en Velazquez, waarna ze haar passie onmiddellijk aan kunst wijdde. Ze verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Nederland, waar ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Bij de tentoonstelling vinden extra activiteiten plaats, zoals lezingen; deze worden aangekondigd op de website van het museum en via facebook. De expositie is te bezoeken van 3 oktober tot en met 31 januari.

Bron en foto: Museum De Zwarte Tulp

Reageer op dit artikel

avatar