Bloem en Blad Ondernemerschap Deadline aanmelden vernieuwde KOR nadert

Deadline aanmelden vernieuwde KOR nadert

0

Ondernemers met een jaaromzet tot 20.000 euro die direct per 1 januari 2020 gebruik willen maken van de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR), kunnen zich tot 20 november aanmelden bij de Belastingdienst.

Ondernemers en organisaties die ervoor zorgen dat hun aanmelding uiterlijk 20 november binnen is bij de Belastingdienst, kunnen per 1 januari vrijgesteld zijn van de btw. Dat betekent dat zij geen btw meer in rekening brengen aan klanten, geen btw aftrekken op inkopen en investeringen, niet meer verplicht zijn om facturen voor de btw te versturen en geen btw-aangifte meer doen.

Wie later is met zijn aanmelding, kan nog steeds deelnemen aan de regeling, maar maakt vanaf het eerstvolgende btw-aangiftevak gebruik van de vrijstelling. Een ondernemer die zich bijvoorbeeld op 2 februari aanmeldt voor de KOR, is per 1 april vrijgesteld van de btw.

Kleine ondernemers die voldoen aan de voorwaarden en zich aanmelden voor de nieuwe KOR, doen mee voor een periode van minimaal drie jaar. Tenzij de omzet in één kalenderjaar boven de 20.000 euro; dan moeten ze zich afmelden voor de regeling en passen ze direct weer de reguliere btw-regels toe. Eenmaal afgemeld, kunnen ondernemers en organisaties drie jaar lang niet meer deelnemen aan de regeling.

Bron: Belastingdienst | Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

avatar