Decorum gaat nu ook zelf bloemen verkopen

Decorum Company heeft per 1 oktober een verkoper in dienst. De marketingorganisatie focust zich niet meer enkel op marketing en promotie, maar gaat ook voor zeven bloemenkwekers de handel verkopen.

De verkoper is Kristel Emmerik, voorheen werkzaam bij Enigma en Flamingo Flowers. De zeven Decorum-kwekers voor wie zij aan de slag gaat zijn: Van Seters Trosrozen, Van der Valk Groenesier, W.F. Leenen, Boers Amaryllis, Van der Gulik, Straathof Hyacinten en Van Noort Hyacinten.

Veel leden van Decorum regelen zelf de verkoop. Maar volgens directeur Raymond Hedges heeft niet elk lid in de groep een eigen verkoper. „Met name bij kleinere bloemenkwekers is dit aspect van de bedrijfsvoering niet door ontwikkeld, terwijl klanten steeds veeleisender worden. Decorum faciliteert deze kwekers te professionaliseren, zonder hun bedrijf op zijn kop te zetten of enorme investeringen te doen.”

Decorum is en blijft een marketingorganisatie. De stap naar eigen verkoop ziet Hedges dan ook niet als een koerswijziging, maar meer als een logische evolutie van de organisatie. De ontwikkelingen in de markt zullen gaan bepalen of de verkoopdienst wordt uitgebreid.

Bron en foto: Decorum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties