Demissionair minister Hoekstra bezoekt De Bloemenvink

Judith en Bart Bart Ebbers van De Bloemenvink ontvingen maandag 31 mei demissionair minister Wopke Hoekstra van Financiën in hun winkel in Leidschendam. Het werkbezoek was aanleiding voor VBW-directeur Marco Maasse om Hoekstra ook nog een aantal lobbypunten voor te leggen.

Eind februari organiseerde VBW de actie ‘Gun de consument meer Vitamine G(roen)’. Kabinets- en Tweedekamerleden kregen op het Binnenhof van verschillende bloemisten, namens de sierteeltsector bloemen- en plantenarrangementen cadeau. Ook Wopke Hoekstra, demissionair minister van Financiën, ontving deze Vitamine G(roen)-verrassing uit handen van Bart en Judith Ebbers van De Bloemenvink. Hij deed toen de belofte om bij hen op (werk)bezoek te komen. Op maandag 31 mei deed hij deze belofte gestand. Hij liet zich bijpraten over hoe Bart en Judith de afgelopen coronatijd door hoop, doorzettingsvermogen en creativiteit zich staande hebben weten te houden en dat bloemen en planten aantoonbaar bijdragen aan welzijn en gezondheid.

Buitenverkoop

Marco Maasse, algemeen directeur van VBW, haakte hierop in door te vertellen dat de meeste bloemisten het gemiddeld in de afgelopen coronaperiode best wel goed gedaan hebben, mede door de openingsmogelijkheden van buitenverkoop. Hij gaf Hoekstra verder ook nog een aantal extra aandachtspunten mee, waarvan hij hoopt dat het ministerie hier nog goed naar gaat kijken:

  1. De bloemist moet een essentiële winkel worden, zodat de winkel te allen tijde open kan blijven, gezien het belang van Vitamine G(roen) voor de mens.
  2. VBW heeft er begrip voor dat het minimumloon (enigszins) zal stijgen, maar vraagt de minister wel (fiscaal) te kijken hoe het te voorkomen is dat de stijging van het minimumloon onbetaalbaar wordt voor de bloemist.
  3. De bloemist is relatief vaak een IB-ondernemer (eenmanszaak/VOF), daarbij wordt het ondernemersinkomen door versobering zelfstandigenaftrek daadwerkelijk verminderd. Fiscale compensatiemaatregelen zijn vaak gericht op andere rechtsvormen, waardoor de IB-ondernemer (met of zonder personeel) niet voldoende profiteert van fiscale mogelijkheden.

Bron en beeld: VBW

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties