Derde symposium afscheidsbloemen over de vier elementen

In het weekend van 18 en 19 mei is de oude begraafplaats aan de Vries Robbeweg in Gorinchem het toneel het derde symposium over afscheidsbloemen; dit keer met het thema ‘De 4 Elementen’. Dit symposium wordt georganiseerd  door Stichting De Lelie, Uitvaartbloemist Distel en Mirt uit Gorinchem en Besems Uitvaartverzorging, eveneens uit Gorinchem. Een groep uitvaartbloemisten verenigd in ‘Verbonden in afscheid’ geven het verder vorm.

Het symposium is dit keer grootser van opzet dan de eerste twee keren. Steeds meer deelnemers melden zich aan mee te doen. Ook dit keer doet het Wellantcollege uit Dordrecht mee; de school grijpt het evenement aan om er een project van te maken voor haar studenten. De opdracht voor alle deelnemers is om iets te doen met de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. De deelnemers mogen in een arrangement hun eigen creativiteit kwijt, maar moeten ook een werk maken dat daadwerkelijk toepasbaar is als afscheidsbloemwerk voor een uitvaart. Er wordt een route uitgezet over de oude begraafplaats zodat alle arrangementen zijn te bewonderen. De meeste bloemen die gebruikt worden zijn gesponsord door bloemisten, kwekers en toeleveranciers in de bloemistensector.

Open (Afscheids)Huis De Lelie

Afscheidshuis De Lelie, in de oude beheerderswoning op de begraafplaats, zal deze dagen ook zijn deuren open zetten. Het huis is een 24 uurs opbaargelegenheid. Nabestaanden krijgen als ze dat willen een sleutel, zodat zij zelf kunnen bepalen wanneer en hoelang ze bij hun opgebaarde naaste willen vertoeven. Sinds kort is het ook mogelijk om er te blijven slapen.

Besems Uitvaartverzorging, die het afscheidshuis beheert is ook aanwezig. Bezoekers kunnen bij het bedrijf terecht met al hun vragen over uitvaarten. Tevens is het magazine DoodGewoon verkrijgbaar. In eigen beheer heeft Besems het magazine samengesteld om te inspireren en informeren over alles wat mogelijk is rondom overlijden en uitvaart.

Toegang is gratis

De openingstijden van het symposium zijn zaterdag 18 mei van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Informatie is te verkrijgen bij Carolien Verdonk van Distel en Mirt (info@distelenmirt.nl) en bij Besems Uitvaartverzorging (info@besemsuitvaart.nl).

Bron: Afscheidssymposium | Beeld: Shutterstock

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties