Bloem en Blad Design Academy Eindhoven verhuist Graduation Show naar Campinaterrein

  Design Academy Eindhoven verhuist Graduation Show naar Campinaterrein

  0

  Al jaren organiseert Design Academy Eindhoven (DAE) tijdens de Dutch Design Week haar Graduation Show in het schoolgebouw deWitteDame aan de Emmasingel. Dit najaar verhuist de tentoonstelling echter naar het voormalige Campinaterrein bij de Kanaaldijk-Zuid waar een veel grotere ruimte beschikbaar is.

  De jaarlijkse Graduation Show biedt de dat jaar afgestudeerde DAE-studenten de mogelijkheid om hun eindwerken te presenteren aan bedrijven, relaties van de academie en het grote publiek. Het bezoekersaantal steeg de afgelopen jaren van zo’n 30.000 naar meer dan 51.000 in oktober 2017. Voor dit aantal zijn de onderwijsvloeren in deWitteDame niet optimaal en ontstonden er met regelmaat opstoppingen.

  Creatief directeur Joseph Grima ziet de verhuizing naar de nieuwe locatie als een kans om het succesvolle verleden van de Graduation Show te projecteren op de toekomst. ‘Door de verhuizing krijgen we de beschikking over het dubbele aantal meters waardoor de werken van onze studenten beter tot hun recht komen en er ook voor de bezoekers meer ruimte ontstaat. Daarnaast zijn wij niet langer genoodzaakt om onze onderwijsactiviteiten tijdelijk te verhuizen om ruimte te maken voor de show. De komende maanden zal het thema van de tentoonstelling van dit jaar bepaald en uitgewerkt gaan worden. Naar verwachting zullen ook dit jaar zo’n 150 afgestudeerden hun werken tonen.’

  Woningen

  Design Academy Eindhoven heeft voor de shows in 2018, 2019 en 2020 een overeenkomst gesloten met BPD, de eigenaar van het Campinaterrein. Eind 2017 maakte deze projectontwikkelaar bekend op het terrein in de toekomst onder andere woningen te willen gaan bouwen, maar het tussentijds beschikbaar te stellen voor evenementen tijdens bijvoorbeeld de Dutch Design Week. Op het terrein wordt dit najaar ook de tentoonstelling ROBOT LOVE gehouden.

  Bron en beeld: Dutch Design Academy

  Reageer op dit artikel

  avatar