Design District 2017 keert terug naar de Van Nelle Fabriek

  Na vijf edities bij Taets op het Hembrugterrrein in Zaandam keert Design District terug naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar het evenement van 2004 tot 2011 ook als plaatsvond onder de naam 100% Design. De 15e editie van het vakevenement vindt plaats van 7 tot en met 9 juni.

  De indrukwekkende Van Nelle Fabriek heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht en staat inmiddels zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Al in december bleek dat de animo voor Design District groot was en waren alle geplande standruimtes in de koffie- en tabaksfabriek gevuld. Daarom is de beursvloer uitgebreid met het distributiecentrum. Deze 3e hal valt op door de hoge stellages; in totaal is de beursoppervlakte nu ruim 10.000 m2.

  De laatste plekken in de tuin worden verhuurd aan deelnemers met buitenmeubilair. Het totaal aantal deelnemers gaat nu richting de tweehonderd.

  Tearoom

  Het is even klimmen, namelijk negen verdiepingen omhoog, maar dan zie je wel het mooiste gedeelte van de Van Nelle Fabriek, namelijk de tearoom. De tearoom is de glazen koepel op het dak. De directie van Van Nelle heeft deze tearoom vroeger laten bouwen om gasten te imponeren met het geweldige uitzicht. In deze ruimte staan de presentaties van Lande en Interstuhl.

  Lezingen

  In de lezingenruimte in het midden van Design District kunnen bezoekers lezingen, presentaties, discussies en tours bijwonen. De inhoud wordt verzorgd door het Center for People and Buildings (woensdag 7 juni), de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (donderdag 8 juni) en Facility Management Nederland (vrijdag 9 juni). De lezingen zijn voor zowel leden als niet-leden, en gratis toegankelijk voor bezoekers.

  Bron en foto: Design District

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties