Domen presenteert eigen boek op Zundertse vakbeurs

  Boomkweker en oud-bestuurder Pierre Domen heeft bij de opening van GrootGroenPlus officieel zijn boek gepresenteerd.

  „Ik ben trots dat ik uit een boomkwekersfamilie kom en het vak al ruim 40 jaar mag uitoefenen”, zei Domen woensdagochtend op de vakbeurs in Zundert. „En ik ben trots op onze sector die van het vele handwerk 50 jaar geleden, nu maximaal profiteert van de mechanisering en automatisering en nieuwigheden voortbrengt.”

  In zijn boek ’Bomen over Domen – Pierre Domen, het leven van een boomkweker’, samen met auteur John van Ierland geschreven, staan diverse verhalen over het kwekersleven. Domen overhandigde het eerste exemplaar op GrootGroenPlus aan wethouder Twan Zopfi van de gemeente Zundert. Daarbij schonk Domen tevens een bijzondere eik aan de wethouder om in zijn tuin aan te planten: een eik met herkomst Orval waarvan de kweker nakomelingen heeft gekweekt.

  „Net als iedereen hier ben ik ook trots op Zundert en deze vakbeurs”, reageerde Zopfi. „En we mogen extra trots zijn op een kweker die er een boek over schrijft.”

  Het boek is onder andere verkrijgbaar op de vakbeurs. Sinds de presentatie op een besloten bijeenkomst zijn er al meer dan 300 exemplaren van verkocht, aldus Domen.

  Foto: Arno Engels

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties