Dracaena: woonplant januari

Mooiwatplantendoen.nl heeft de Dracaena uitgekozen tot Woonplant van de maand januari. Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.

Dracaena is een hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood. Er is keuze uit veel variëteiten blad: klein, fijn en puntig of juist groot en zacht. Ook de keuze in stammen is veelzijdig: dik, dun, lang, vertakt én gevlochten.

De plant slaat vocht op in de stam en kan ertegen als er een keer wordt vergeten om water te geven. Daarnaast helpt de plant het binnenklimaat schoon te houden. De plant verbetert de luchtkwaliteit in huis.

Goede beworteling

Bij de inkoop van Dracaena is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

  • Hoe hoger de plant, hoe ouder hij is.
  • Let bij de stamproducten op een goede beworteling: de plant moet stevig in de grond staan.
  • Bladpunten groter dan 5 mm mogen niet voorkomen.
  • De plant dient vrij van ziekten en plagen te zijn. Let vooral op wol-, dop- en schildluis en eventuele stamboorders in de stammen.
  • De bovenkanten van de stammen moeten afgesloten zijn om rotten door vocht te voorkomen.

Verzorgingstips voor consumenten

Aan consumenten is het belangrijk om te melden dat de plant een lichte standplaats vraagt omdat dan de bladtekening mooi blijft (geen volle zon!). De plant kan niet tegen kou, dus de temperatuur mag niet onder de 10-13°C komen. En hij wil pas water als de kluit indroogt.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties