Droogte doet vraag naar Kalanchoe explosief stijgen

Het is flink aanpoten voor de extra vakantiekrachten bij kalanchoëkwekers als De Veranda-Solisplant in Monster. Dankzij het warme en droge weer is de vraag naar het bloeiende vetplantje, ook wel woestijnroos genoemd, explosief gestegen.

Terwijl de meeste tuinplanten vanwege de hitte en aanhoudende droogte massaal instorten, bloeit de kleurrijke Kalanchoe dapper door. Ook onder de huidige tropische omstandigheden heeft de vetplant voldoende aan een scheutje water per week. Paul Ras, woordvoerder namens kwekerscollectief Always Kalanchoë: ‘Juni en juli zijn normaliter erg rustige maanden voor veel kwekers, maar dankzij de aanhoudende droogte wordt er nu juist stevig doorgewerkt. Door de extra vraag verwachten we dit jaar naar een record van 100 miljoen verkochte planten te groeien.’

Behalve als tuinplant is de bloeiende vetplant vooral bekend als kamerplant. In 2017 produceerden Nederlandse kwekers ruim 95 miljoen kalanchoës voor binnen- en buitenland. De belangrijkste exportlanden zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Bron Always Kalanchoë | Foto’s: VidiPhoto

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties