Duizenden mensen doen mee met ‘tegel eruit-actie’

Ruim 15.000 tegels zijn zaterdag 23 maart ingeleverd in ruil voor gratis planten. Intratuin hield met Groei & Bloei een tegelactie ter bevordering van de Nederlandse biodiversiteit. Bij iedere vestiging kregen klanten tegen inlevering van een tuintegel twéé gratis planten cadeau. Er gingen dus 30.000 extra plantjes over de toonbank, een score die alle voorgaande jaren overtreft.

Ruim 40% van het Nederlandse landschap bestaat uit tuinen. Het gaat om 30.000 hectare, een oppervlakte die gelijk staat aan maar liefst 44.000 voetbalvelden. Wanneer al deze tuinen gevuld zouden zijn met bomen, planten en moestuintjes zou dat een enorme boost geven aan de biodiversiteit. Intratuin organiseerde daarom ook dit jaar de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. In ruil voor één tegel kregen bezoekers afgelopen zaterdag bij iedere vestiging twee gratis planten.

Waar vorig jaar 2.000 tegels werden ingeruild voor planten, rees de teller ditmaal tot maar liefst 15.000 tegels. Lobke Samallo van Intratuin: ‘We zijn ontzettend trots dat we dit jaar ruim zeven keer zoveel mensen hebben kunnen activeren met deze actie. Ieder geplant plantje is er één. Natuurlijk zijn we er nog niet, maar we hopen dat we met deze campagne de bewustwording rondom het belang van een biodiverse tuin hebben vergroot.’ Rianne van Geel van Groei & Bloei was zaterdag in Breda: ‘De mensen stonden tot aan de deur. En ze bleven komen. Ondanks de drukte was iedereen enthousiast. Mensen vroegen ook advies over welke plantjes ze het beste konden uitzoeken ter bevordering van de biodiversiteit.’

Bron en foto: Intratuin

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties