Dutch Design Week ’20 combineert fysiek en online festival

Dutch Design Foundation (DDF) heeft besloten om Dutch Design Week (DDW) 2020 door te laten gaan. Het wordt een combinatie van een fysiek en online festival, waarbij de ontwerpers en hun exposities op vooraf geplande momenten te bezoeken zijn. Het grote publieksevenement vindt online plaats.

Uit overleg met de gemeente Eindhoven en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is gebleken dat een DDW met meer dan 350.000 bezoekers, grote centrale locaties en diverse georganiseerde vervoersopties, niet realistisch is op basis van de huidige omstandigheden.

In verband met het coronavirus zal DDW20 geen ‘live’ publieksevenement kunnen zijn. ‘Hoewel hier uiteraard al langer rekening mee hielden, valt het onvermijdelijke besluit ons zwaar’, zegt DDF-directeur Martijn Paulen. ‘Zo’n besluit heeft een enorme impact op de ontwerpers en makers, op onze partners, maar ook op de brede keten van toeleveranciers en uiteraard de loyale bezoekers.’

Protocollen

De ‘live’ variant van DDW20 richt zich op een ‘studio expo-model’, waarbij de focus ligt op relevante ontmoetingen tussen de deelnemende ontwerpers en professionele bezoekers. In oktober kunnen de deelnemende ontwerpers de deuren van hun studio openen voor bezoek op afspraak. De exacte protocollen worden later bekendgemaakt.

Naast deze studio-expo’s worden alle deelnemers dit jaar ook met een virtuele deelname zichtbaar op een sterk verbeterd digitaal DDW-platform. Hierdoor wordt ook ruimte geboden aan de ontwerpers en partners die niet fysiek in Eindhoven kunnen deelnemen.

Advies Raad voor Cultuur 2021

Vorige week maakte de Raad voor Cultuur in zijn advies aan minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, bekend dat DDF vanaf 2021 onderdeel uitmaakt van de nationale culturele basis infrastructuur. In het advies wordt de ambitie van de organisatie geloond en wordt bevestigd dat DDW heeft bewezen consequent kwaliteit te leveren en daarbij relevant te zijn voor de sector.

Bron: Dutch Design Week | Foto’s: DDW en Britt Roelse

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties