Dutch Design Week 2020 gaat uitsluitend virtueel door

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft op advies van de Veiligheidsregio besloten dat de fysieke Dutch Design Week (DDW) geen doorgang kan vinden. Dat betekent dat het festival dit jaar uitsluitend door kan gaan in virtuele vorm.

De Veiligheidsregio is tot dit besluit gekomen door het snel toenemende aantal coronabesmettingen en de reisbewegingen die de DDW-bezoekers uit binnen- en buitenland met zich mee zouden brengen. De burgemeester zag zich daarom genoodzaakt dit besluit te nemen.

Dutch Design Foundation (DDF), de organisatie achter DDW, betreurt het besluit maar heeft ook begrip. ‘We worden in sneltreinvaart ingehaald door de ontwikkelingen van COVID-19 en hebben oog voor de impact. De afgelopen maanden hebben wij samen met de ontwerp community en onze partners ontzettend hard gewerkt aan een bijzondere DDW waarbij relevante ontmoetingen tussen het ontwerpveld en professionele bezoekers centraal stonden. Anders dan dat we gewend waren zou het dit jaar een intiem festival worden, dat zowel fysiek als virtueel zou plaatsvinden. De ontwerp community stond klaar om de wereld te laten zien hoe zij kunnen bijdragen aan het bieden van nieuw perspectief. Het is ongelooflijk pijnlijk dat we in een jaar waarin zij het harder nodig hebben dan ooit, zo worden ingehaald. Dat dit een bizar jaar is wisten we natuurlijk, maar dat het fysieke festival nu, twee weken voor aanvang, geen doorgang kan vinden stemt ons ontzettend verdrietig’, aldus Martijn Paulen, directeur DDF.

Virtuele programma opschalen

Rekening houdend met de te verwachten impact van corona heeft DDW in de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan het ontwikkelen van een virtuele festival ervaring. In eerste instantie parallel aan de fysieke DDW, maar nu zal dit het internationale hoofdpodium worden. Paulen: ‘Natuurlijk kan dit de fysieke week niet vervangen, maar we gaan het virtuele programma verder opschalen om het ontwerpveld zoveel mogelijk te ondersteunen bij het creëren van relevante verbindingen.’

Bron: Dutch Design Week | Foto: Sjoerd Eickmans

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties