Bloem en Blad Duurzaam & hip

  Duurzaam & hip

  0

  Studenten van het Wellantcollege in Houten lieten onlangs op het event Duurzaam & Hip zien dat het thema duurzaamheid heel hip kan zijn voor bloemisten. Er kwam rond de 500 bezoekers af op de expositie.

  Onder de bezoekers waren veel leerbedrijven van de studenten van het Wellantcollege. ‘Daar waren we erg blij mee’, vertelt Anja Bronda, docent Indoor Design en Flower Design. ‘We zetten sinds we samenwerken met de VBW Bloemistenacademie, meer in op samenwerking met onze leerbedrijven. Daarom hadden we ook Marcel van der Haar uitgenodigd om gastlessen/demonstraties te geven aan de studenten en bezoekers. Hij werkte met de vier trends van Bloemenbureau Holland: Harmonise, Equalise, Rebel en Energise. Aafje Nijman van Bloomtube had de studenten over deze trends een presentatie gegeven.’

  Bewuste keuzes maken

  Maar tijdens het event kwam vooral het thema duurzaamheid aan bod. Anja: ‘Onze studenten hebben in de aanloop naar dit project allerlei lessen gehad op dit gebied, van duurzaam leven tot duurzaam werken in de bloemenbranche.’ Zo gaf duurzaam bloemiste Annemieke van Brenk van De Stijl in Nieuwegein les over hoe je duurzaam kunt ondernemen. In deze lessen leerden de studenten om bewustere keuzes te maken en deze toe te passen.

  Bron en foto’s: Wellant College Houten

  Reageer op dit artikel

  avatar