Duurzame certificering voor Bloemenhandel Dick Hagestein

Bloemenhandel Dick Hagestein heeft zijn vestigingen in Oostvoorne en Brielle weten te certificeren voor de Barometer Duurzame Bloemist. Het predicaat is een garantie dat beiden winkels maatschappelijk verantwoord  ondernemen en een duurzamere inkoop van bloemen en planten hebben. Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne reikte het ‘zilveren’ certificaat uit op dinsdag 12 februari.

‘Wij vinden het belangrijk om ons duurzaam ondernemen uit te dragen naar consumenten en onze zakenrelaties. De zorg voor het milieu is belangrijk, net zoals zorgen dat het personeel bij de kwekers van bijvoorbeeld rozenkwekerijen in Afrika eerlijk worden uitbetaald’, vertelt medewerkster Corina Snoeij, die verantwoordelijk is voor de administratie van de certificering.

Eigenaar Dick Hagestein koopt vooral bloemen en planten met het keurmerk MPS-A in. Het percentage inkoop is momenteel 32 procent. ‘We hopen dat in de toekomst meer kwekers MPS-A-producten gaan aanbieden zodat dit percentenge omhoog gaat’, legt Corina uit. ‘Dan wordt het mogelijk te certificeren op het gouden niveau.’ Daarnaast koopt Dick op (milieu)verantwoorde wijze folie, papier, tasjes en bloemenvoeding in.

Goed op weg

De certificatie was binnen een half jaar rond. ‘Eigenlijk waren we best goed op weg. Afval scheiden deden we bijvoorbeeld al. Het was wel lastig om het ‘geverfde spul’ niet meer te gebruiken, zoals Asparagus. Hiervoor hebben we iets anders moeten bedenken.’

Corina: ‘Het bloemistencollectief FloraNL nam veel werk voor ons uit handen en maakte ons wegwijs.’ Bloemisten die zijn aangesloten bij het initiatief hebben de intentie om zich allemaal duurzaam te certificeren voor de Barometer. ‘Wij vonden het niet lastig om om te schakelen. Het leuke was dat je op een andere manier gaat denken en dit zelfs thuis gaat doorvoeren. Je wordt je dus bewust van duurzaam.’

Bron en foto: FloraNL

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties