Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Een minuutje baden tussen de planten

  Een minuutje baden tussen de planten

  0

  Van 15 tot 20 oktober kan iedereen die wil een minuut baden tussen de planten in de Plant Bathing Studio in Amsterdam. Het zogenaamde ‘Plant Bathing’ is afgeleid van het ‘Florest Bathing’, een trend uit Japan.

  Mooiwatplantendoen.nl heeft in de Haarlemmerstraat in Amsterdam een studio vol met planten ingericht.Voor één euro kunnen bezoekers vijf minuten in de studio zitten en zichzelf onderdompelen en de kracht ervaren van planten. „We voelen ons lekkerder met planten om ons heen. Wie een boswandeling maakt, komt er geheid met meer energie uit. Daar komt het trending forest bathing vandaan. Onderzoek van NASA bewijst dat de lucht in een kamer gezuiverd wordt door planten. We worden creatiever als er planten in de ruimte staan. Onder meer deze inzichten inspireerden ons voor de totstandkoming van de Plant Bathing Studio. Deze plek bewijst in één sessie wat de natuur en planten voor ons doen”, legt Monique Kemperman van Bloemenbureau Holland uit.

  Zo zijn er zamioculcas, coffea arabica en ficus bambino in de studio verwerkt. Na afloop van ieder bezoek krijgt de klant een plant naar keuze mee.

  Reageer op dit artikel

  avatar