Bloem en Blad Corona Eerste Kamer doet mee aan #FlowerBoostChallenge

Eerste Kamer doet mee aan #FlowerBoostChallenge

0

Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Eerste Kamer, heeft dinsdag 28 april een bezoek gebracht aan de Kalanchoëkwekerij van André Lankhaar in Bleiswijk. Dit deed hij in het kader van de #FlowerBoostChallenge. De vijftig Kalanchoëarrangementen die in deze challenge aangekocht zijn, geeft de voorzitter aan het verpleeg- en revalidatiecentrum Gulden Huis in Den Haag.

#FlowerBoostChallenge is een initiatief van bedrijven, organisaties en particulieren om de sierteelt in Nederland een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Door het kopen van bloemen en planten worden verschillende zorgsectoren in Nederland in het zonnetje gezet. De fleurige challenge wordt vervolgens in estafettevorm doorgegeven.

Jan Anthonie Bruijn was door loco-burgemeester Bert Wijbenga van Rotterdam gevraagd om aan de #FlowerBoostChallenge mee te doen. Bruijn daagt zelf collega’s aan het Binnenhof uit om het fleurige initiatief voort te zetten.

Kweker André Lankhaar is ook voorzitter van Always Kalanchoë, het collectief van Nederlandse kalanchoëkwekers en -veredelaars. De kwekers stelden eerder deze maand tienduizenden plantjes ter beschikking voor de creatie van ‘compassiebeer’-mozaïeken in ziekenhuizen in Rotterdam, Utrecht en Delft.

Bron en foto’s: Always Kalanchoë/VidiPhoto

Reageer op dit artikel

avatar