Bloem en Blad Vakmanschap Eerste lentedagen trekken veel publiek naar Kom in de Kas

Eerste lentedagen trekken veel publiek naar Kom in de Kas

1

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2018 bezochten 210.000 mensen de kassen in 23 regio’s verspreid over Nederland. Bijna 5.000 meer dan in 2018, toen het in het eerste weekend van april ook mooi weer was. Echter, toen was de lente al enkele weken op gang gekomen.

foto: Rolf Koppen

Thema van Kom in de Kas 2018 was Werelds. In de kassen waren er allerlei activiteiten georganiseerd om de bezoekers te laten zien en ervaren hoe werelds de glastuinbouwsector is. Zo konden zij zien hoe alles groeit en bloeit, vragen stellen aan de kwekers, oogst- en sorteerlijnen in werking zien, werd uitleg gegeven over de herkomst van het product, kon men producten proeven, bloemstukjes maken en genieten van prachtige bloemen en planten.

Ook was er in diverse regio’s aandacht voor werken in de tuinbouw en presenteerden groene opleidingen hun aanbod.

Onze redacteuren bezochten zeven regio’s. Dat leverde twee fotoreportages op:

Drukte op het pad en belangstelling voor de biologische gewasbescherming in chrysant bij Van Uffelen Flowers in Maasland

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Patrick Roos Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Patrick Roos
Gast
Patrick Roos

Beste Peter van Leth, de eerste foto (wereldbol in de witte Santini’s) is op onze kwekerij genomen. Wil je dit er expliciet erbij vermelden? Harry Wubben Flowers / Funny Santini.
Alvast bedankt!