Eetbare Physalis puraviana op de markt in duurzame teeltpot

De plasticvrije Physalis peruviana (Inca Goudbes) van Mulders Sierteelt uit Middelbeers is vanaf deze week verkrijgbaar. De Bolayo pot waarin de eetbare plant wordt gekweekt, is gemaakt van 100 procent natuurlijke grondstoffen en biologisch afbreekbaar.

Het concept, in september 2019 genomineerd voor de Greennovation Award, is nu verkrijgbaar via de veiling of FloraExchange. De eetbare Physalis peruviana is door Mulders Sierteelt gecertificeerd duurzaam geteeld, met het certificaat MPS Global GAP FV voor de teeltomstandigheden en het certificaat MPS GRASP voor de sociale omstandigheden. Daarnaast heeft het bedrijf een bijenhotel op het erf en vangt het restwater op in een biosloot, dat op natuurlijke wijze wordt gereinigd en hergebruikt. Het vervangen van de plastic teeltpot door die van Bolayo vermindert het fossiele grondstoffengebruik, voorkomt plastic zwerfafval en reduceert daarnaast de CO2-belasting.

Plasticvrij etiket

Het verkoopconcept wordt compleet gemaakt met een plasticvrij etiket en een kartonnen ecoclicktray. Hierdoor zijn alle elementen van plastic vervangen voor duurzame alternatieven van natuurlijke materialen.

Bron en foto’s: WPT Biobased

Bloem&Blad 5 die verschijnt op vrijdag 5 juni staat helemaal in het teken van eetbare bloemen en heeft als thema Flowers & Food. Klik hier voor een (proef)abonnement.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties