‘Er is veel aandacht voor innovatie’

Aeres MBO Velp heeft nog plaats bij de opleiding Specialist Bloem, waarin studenten leren hun eigen stijl te ontwikkelen en bijzondere, innovatieve arrangementen vorm te geven. Ter promotie van de opleiding laat de school studenten vertellen wat de meerwaarde is van deze extra studiejaren na het behalen van het diploma voor niveau 3 of 4.

‘ Je rondt dit jaar je niveau 3 of 4 opleiding af in vakbekwaam of manager Bloembinden maar voor je gevoel ben je nog niet klaar. Bij Aeres MBO Velp hebben we nog plaats in de opleiding Specialist Bloem waar je je eigen stijl nog beter ontwikkelt en waar je leert bijzondere arrangementen vorm te geven. Je groeit in anderhalf jaar door tot een ware vakexpert’, meldt de school. ‘Deze opleiding is een goede basis als je zelf een onderneming wilt starten als bloemenarrangeur. Je kunt ook een tuincentrum of bloemenspeciaalzaak runnen.’

Levy Spanjer.

Beter communiceren

Om de opleiding te promoten leggen de huidige studenten uit wat de meerwaarde ervan is. Zo vindt Tessa Vink dat er veel aandacht is voor het hele ontwerpproces: ‘Dit gaat voorbij het gewone bloemwerk. Je daagt jezelf uit en komt ook tot een eigen stijlontwikkeling.’ Levy Spanjer is ook enthousiast: ‘Dit gaat een paar stappen verder dan wat je als bloemist dagelijks doet. Er is veel aandacht voor innovatie en groot werk. De opleiding zorgt ervoor dat je kennis verder kunt uitdiepen en keuzes beter kunt onderbouwen. Je leert veel beter communiceren. Doorzettingsvermogen en plannen zijn belangrijk hierbij. Er is veel uitwisseling tussen de studenten zelf, wat je stimuleert en inspireert.’ En Dirkje van Binsbergen ten slotte vindt met name de wisselwerking tussen bedrijf, student en opleiding ‘superbelangrijk’.

Bron: Aeres Velp | Foto: Shutterstock en Louise van den Broek (portret)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties