De Boomkwekerij Teelt Eradicoat toegelaten, Lentegran vervalt

  Eradicoat toegelaten, Lentegran vervalt

  0

  De boomkwekerij en vasteplantenteelt hebben er een nieuw middel bij tegen insecten en mijten. De toelating van Lentagran is voor coniferen en heesters vervallen. Dit heeft het Ctgb besloten op de vergadering van 23 september.

  Eradicoat Max op basis van de werkzame stof maltodextrine is als insecten- en mijtenbestijdingsmiddel toegelaten in de teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten.

  De toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel Vivendi 100 op basis van clopyralid is uitgebreid voor toepassing in de onbedekte teelt van vaste planten. De uitbreiding is tot stand gekomen door het fonds kleine toepassingen.

  Vervallen

  Bij de herbeoordeling van Lentagran WP is de toepassing voor coniferen (onbedekte teelt) en sierheesters (onbedekte teelt) komen te vervallen omdat geen veilig gebruik kan worden aangetoond voor zoogdieren en/of vanwege het risico op uitspoeling.

  Ketura Sikken
  Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

  Reageer op dit artikel

  avatar