Afstuderen op afstand

Meer dan dertig studenten van bloem, groen & styling van Helicon mbo Den Bosch zouden dit jaar hun eindexamenwerk presenteren in de Gruyterfabriek in Den Bosch. Alles was geregeld en de studenten waren er klaar voor. Maar coronoa gooide roet in het eten. Maar daar lieten de eindexamenkandidaten zich niet door weerhouden.

Net als voor veel anderen moesten de studenten van Helicon mbo Den Bosch het roer volledig omgooien door de komst van Covid-19. Vol trots en doorzettingsvermogen lieten ze zich niet door het virus weerhouden om toch hun examenwerk te presenteren. In diverse groepen verspreid over meerdere dagen – met uiteraard de strikte regelgeving van het RIVM – bouwden zij binnen één dag volledige stands op die ze inrichtten met passend bloemwerk en die ook weer volledig werden afgebroken.

Leeg schoolgebouw

’s Avonds was er niets meer te zien en te ervaren van een normaal drukbezochte tentoonstelling. De feestelijke vreugde maakte plaats voor een immense stilte. En voor het eerst in de geschiedenis van de bloemopleiding was er dit jaar geen publiek dat naar de werken van de studenten kwam kijken, maar stond iedereen in een leeg, met lijnen beplakt schoolgebouw.

Om de studenten toch een podium te bieden, heeft het team bloem, groen & styling besloten om het werk extra onder de aandacht te brengen middels social media. De stands werden in diverse industriële achtergronden geshopt om de toeschouwers toch het gevoel te geven van de omgeving van de Gruyterfabriek. ‘Wij presenteren daarom vol trots onze afstudeerders, die meer dan wie dan ook een groot (digitaal) applaus verdienen maar bovenal een staande ovatie’, aldus het team.

Vanaf nu zijn alle werken van de eindexamenkandidaten te zien  op diverse instagramaccounts: https://www.instagram.com/meester_in_de_bloemen/https://www.instagram.com/heliconmbodenbosch/en https://www.instagram.com/bloemgroenenstyling/

Tekst Elfi Voermans/Cornéline Lanooy | Foto’s: Elfi Voermans

Dit artikel verder lezen?

Wachtwoord vergeten
Nog geen abonnee?

Direct registreren

Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties