Eventbloemisten blij met versoepelde regels

‘Yes, eindelijk, eindelijk! We mogen weer hoor #huwelijken #bruidsbloemen’, schrijft Pascal de Laat woensdagavond 6 mei op Facebook. De gasthoofdredacteur van Bloem&Blad en weddingflorist, is net als veel van zijn collega’s blij met de versoepelde regels van de overheid. Vanaf 1 juli mogen er in plaats van 30 mensen maximaal 100 mensen bij een huwelijksvoltrekking aanwezig zijn, wat eventbloemisten én hun klanten weer meer perspectief biedt.

Terwijl de meeste, zo niet alle bloemisten, deze dagen druk zijn met de voorbereidingen voor Moederdag, kondigde minister-president Mark Rutte 6 mei de nieuwe regels omtrent de coronacrisis aan. Voor eventbloemisten ziet het leven er weer wat rooskleuriger uit nu het aantal mensen op een bijeenkomst verruimd wordt en restaurants weer open mogen met een beperkt aantal mensen. Met name deze groep bloemisten en arrangeurs werd de afgelopen maanden hard getroffen, omdat alle feesten, events en bruiloften werden gecanceld of uitgesteld.

Een belrondje langs een aantal eventplanners laat een positiever beeld zien dan de afgelopen weken. Hoewel de meeste arrangeurs te maken hadden met afzeggingen en een lege agenda, zien ze de toekomst nu weer wat positiever in. ‘Honderd mensen op een feest of in een restaurant – met alle richtlijnen rondom de anderhalvemetersamenleving natuurlijk – geeft weer wat meer perspectief. Ik verwacht dat bruidsparen die per se deze zomer willen trouwen, dit nu toch gaan doorzetten’, aldus een weddingflorist.

Regels per 1 juni en 1 juli

Per 1 juni mogen horecagelegenheden weer maximaal 30 gasten ontvangen – op reservering en met inachtneming van 1,5 meter afstand. Dat telt ook voor het diner- en trouwfeest van bruiloften.

Per 1 juli zijn bijeenkomsten van 100 personen weer toegestaan en ook restaurants mogen weer maximaal 100 klanten verwelkomen. De 1,5 meter afstand blijft echter wel nog gelden. Bruiloften met meer dan 30 personen (max. 100 personen) kunnen dus vanaf 1 juli doorgaan, mits deze allemaal op minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen zitten en alle hygiënemaatregelen in acht worden genomen.

Over evenementen met veel publiek (meer dan 100 personen), zoals festivals, grote concerten en congressen, wordt voorafgaand aan 1 september een besluit genomen.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Wachtwoord vergeten
Nog geen abonnee?

Direct registreren

Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties