Exclusieve palmen: woonplanten februari

    Mooiwatplantendoen.nl zet in de maand februari exclusieve palmen centraal. ‘Met deze planten haal je in de donkere dagen alvast een beetje zomer in huis’, aldus het promotieplatform.

    Palmen als Cycas, Livistona, Caryota en Rhapis hebben groene schermen, uitwaaierende bladeren en sierlijke stammen. Ze passen goed in de woontrend waarin levend indoor groen steeds belangrijker wordt als oase om je in terug te trekken als de buitenwereld wat al te veel reuring biedt. ‘De mooiste manier om dat harmonieuze te benadrukken is de planten letterlijk op een voetstuk te zetten of ze te combineren met symbolische elementen uit de natuur. Denk daarbij aan potten met houtsnijwerk of potten die zijn versierd met halfedelstenen’, aldus Mooiwatplantendoen.nl.

    Veertig miljoen jaar oud
    Exclusieve palmen behoren tot een familie van bijna vierduizend soorten. Het zijn planten die al heel lang op aarde groeien, de oudste gevonden resten zijn zo’n veertig miljoen jaar oud. Van nature komen de meeste voor in de tropen en subtropen. Palmen spelen al eeuwen een belangrijke rol in verschillende culturen. In de bijbel worden ze meer dan dertig keer genoemd, in de koran zeker 22 keer.

    Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl