Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Expansie in Brazilië: Mijn droom is om alle planten op WPS te zetten

Expansie in Brazilië: Mijn droom is om alle planten op WPS te zetten

0
Expansie in Brazilië: Mijn droom is om alle planten op WPS te zetten

Potplantenteler Richard Wiemeersch van Máxima Flores ziet op de Braziliaanse markt voor planten meer ruimte voor celosia en daarom breidde hij zijn kas in Holambra met 4.200 m2 uit. Een klus waar de kassenbouwer slechts zes weken voor nodig had. Wiemeersch is naast celosia en capsicum gestart met de teelt van pentas. „Ja, het gaat goed met mijn bedrijf. Ik mag zeker niet klagen.”

Er waren wat geluk en een kassenbouwer die zich strak aan de planning houdt, voor nodig, maar de nieuwbouw van Richard Wiemeersch kwam tijdig af. Binnen de afgesproken zes weken. Voor hetzelfde geld valt er een buitje en ligt de bouw een week stil, weet Wiemeersch uit ervaring. Maar het bleef droog. Toen eenmaal het plastic op het dek zat viel er 40 mm, maar dat maakte toen niet meer uit. Kassenbouwbedrijf Florida van Bert Wagenmaker kon vol doorgaan en dat maakt dat momenteel de celosia’s en pentas in de nieuwe kas staan.

Vorig artikel Uitkomst enquête: Meer recirculerende teeltsystemen in regio Boskoop
Volgend artikel Alles via de klok bij BelOrta: kopers moet blind kunnen vertrouwen op keuring
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties