Bloem en Blad Corona Exporteur Jan de Boer op NPO 1: omzet van 0 naar 80%

Exporteur Jan de Boer op NPO 1: omzet van 0 naar 80%

1

Jan de Boer van bloemenexporteur Barendsen blikte afgelopen weekend in het tv-programma EenVandaag terug op vijf maanden coronacrisis. Van bijna failliet tot opening van een kantoor in Hongkong. „Mede omdat de veiling open bleef”, verklaarde De Boer.

De paniek in de bloemensector was groot toen het coronavirus in maart toesloeg. Het tv-programma EenVandaag, een nieuws- en actualiteitenprogramma van AVROTROS op NPO 1, besloot om daar een item van te maken. Ze volgden de afgelopen vijf maanden directeur Jan de Boer van exportbedrijf Barendsen uit Aalsmeer.

De Boer blikt in de reportage met de verslagggever terug, waarbij onder meer beelden worden getoond van de exporteur bij telers van sering en tulp die op dat moment aan het oogsten waren.

Alle 60 medewerkers na 13 maart 2020 zaten plotseling thuis. De NOW-regeling bracht steun, maar ook het feit dat de veiling open bleef, aldus De Boer. Zijn bedrijf kon doorgaan met waar ze goed in is: de bloemenhandel. Tijdens de lockdown ging dat vrij goed door. Veel winkels bleven open en consumenten wilden bloemen kopen. De 60 medewerkers zijn allemaal weer aan de slag. De omzet is weer aangetrokken naar ongeveer 80 procent van wat het was. Barendsen heeft afgelopen periode zelfs een nieuw kantoor in Hongkong kunnen openen.

De reportage van 12 minuten was zaterdag 29 augustus te zien op NPO 1, terugkijken kan via deze link.

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Samwel Magero Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Samwel Magero
Gast
Samwel Magero

This is the optimisim we need such a time like this. Keep moving forward, I’m a starter in the flower export from Kenya I can borrow your brains here, kindly advise me.