Bloem en Blad Expositie Bloemen bloeien op papier geïnspireerd op borduurpatronen

  Expositie Bloemen bloeien op papier geïnspireerd op borduurpatronen

  0

  Museum De Kantfabriek in Horst organiseert tot en met 8 oktober een expositie over 19e eeuwse handgekleurde borduurpatronen van bloemen. Bij elk patroon is tevens bloemwerk te zien, geïnspireerd op de borduurpatronen.

  Handgekleurde bloempatronen waren populair toen het drukken van afbeeldingen in kleur nog niet bestond. Ze stammen bovendien uit een tijd dat er, na een periode van politieke onrust, burgeroorlogen en terreur in Europa, behoefte was aan huiselijkheid en gezelligheid; de biedemeiertijd (1815-1848). Het borduren van kleurrijke, lieflijke bloemen werd razend populair.

  Museum de Kantfabriek in Horst organiseert van tot en met 8 oktober een expositie over 19e-eeuwse handgekleurde borduurpatronen met als titel Bloemen Bloeien op Papier. Tijdens de expositie is steeds een bloemwerk te zien vervaardigd door bloemsierkunstenaars en geïnspireerd op de historische borduurpatronen. Op de foto staat werk van Witveld Bloembinders. Bovendien zijn zestien winnende, eigentijdse moderne werken te zien uit een wedstrijd, gemaakt door moderne kustenaars en geïnspireerd op deze oude bloempatronen.

  Bron en foto’s: Museum De Kantfabriek

  Reageer op dit artikel

  avatar