Finalisten Flowercup 2015 maken gestoken rouwboeket

De 31 deelnemers die zich hebben geplaatst voor de finale van de Flowercup 2015 maken als opdracht een gestoken rouwboeket. Het arrangement moet minimaal drie dagen houdbaar zijn en voor minimaal 50% bestaat uit verse materialen. De finale vindt plaats op 4 november bij Cultra Aalsmeer.

De opdracht luidt als volgt: Een klant komt de winkel binnen en wil graag een mooi royaal rouwboeket. Je hoort dat de uitvaart pas over drie dagen is en de klant wil het boeket niet op vaaswater hebben staan. Je adviseert de klant om te kiezen voor een gestoken rouwboeket. Het heeft de uitstraling van een boeket, maar is langer houdbaar doordat de materialen in Oasis-steekschuim gestoken zijn.
Het is verplicht een rouwlint in/aan het gestoken rouwboeket te verwerken en de techniek is de steektechniek, inclusief minimaal nog één duidelijk zichtbaar gehanteerde ontstaanshandeling. Vormgeving en kleur zijn vrij.
Het gestoken rouwboeket wordt geplaatst op een ‘kistdeksel’ op een grasmat, die de organisatie VBW levert. Het arrangement moet als één geheel vervoerbaar zijn en mag rondom niet meer dan 20 cm buiten het deksel uitsteken.

Beoordeling
Het arrangement van alle 31 deelnemers wordt door drie juryleden beoordeeld, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem (idee, kleur, compositie, techniek). De juryleden zijn: Erika Oldenhof, Jaap Wisse en Martin Groen.

Bron: VBW
Foto: Bloem en Blad