Tuin en Landschap nieuws Finalisten Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019 bekend

  Finalisten Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019 bekend

  0

  Van 21 februari tot en met 23 februari strijden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2019. De wedstrijd, die plaatsvindt tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch, wordt een sportieve strijd om de hoogste eer in het vak.

  De volgende teams nemen deel aan Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019:

  -Aeres mbo, Emmeloord
  -Wellantcollege, Houten (twee teams)
  -Prinsentuincollege Breda

  Hoog niveau
  Tijdens deze wedstrijd leggen de deelnemende scholieren een tuin aan van 5 bij 5 meter, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod.

  Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie en samenwerken. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De wedstrijd biedt de deelnemers een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra PR en promotie genereren voor de school en de opleiding.

  Winnaars
  Op zaterdag 23 februari omstreeks 16.00 uur maakt de jury de winnaars bekend. Het winnende team neemt deel aan het evenement WorldSkills 2019 van 22 tot en met 27 augustus 2019 in Kazan, Rusland.

  Organisatie
  De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland, WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

  Reageer op dit artikel

  avatar