Finalisten Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 zijn bekend

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 zijn bekend. De bedrijven die kans maken op de prijs zijn Boomkwekerij Ebben, Eosta/Nature & More, Royal Brinkman en Ter Laak Orchids.

Vrijdag 23 oktober bracht bestuursvoorzitter Nico Koomen een verrassingsbezoek aan de vier genomineerde kandidaten die kans maken op de prestigieuze ondernemersprijs die op 6 januari voor de 30e keer wordt uitgereikt.
De finalisten hebben volgens de jury met elkaar gemeen ,,dat ze met een sterke en vernieuwde strategie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan’’.

Finalisten
Boomkwekerij Ebben telt jaarlijks 450.000 bomen. De innovatieve projecten die Boomkwekerij Ebben met landschapsarchitecten ontwikkelt zijn duurzaam en bijzonder te noemen, aldus de jury. Eosta/Nature & More is distributeur van verse biologische groenten en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente. Het bedrijf gelooft dat ecologie en economie goed samen kunnen gaan. Royal Brinkman is toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele tuinbouw sinds 1885. Ter Laak Orchids ten slotte kenmerkt zich volgens de jury door een resultaatgerichte aanpak en een oer-Hollandse handelsmentaliteit.
De winnaar wordt bekendgemaakt op 6 januari 2016 in Keukenhof tijdens de feestelijke 30e editie van de prijsuitreiking. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Dutch Produce Association, FloraHolland, Flynth, Koninklijke BDU Uitgevers, ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions.

Bron en foto: Tuinbouw Ondernemersprijs