FleuraMetz sluit aan bij initiatief duurzame bloemen en planten

  Het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) heeft als doel gesteld dat in 2020 90% van alle verhandelde bloemen en planten duurzaam geproduceerd wordt. Dutch Flower Group, Royal FloraHolland, Royal Lemkes en Waterdrinker hebben begin juni een manifest ondertekend om hier een versnelling aan te brengen. Ook FleuraMetz heeft zich nu aangesloten bij dit initiatief.

  FleuraMetz ziet in het programma een uitgelezen kans de verduurzaming van de sector een boost te geven. De full-servicepartner in bloemen, planten en accessoires werkt samen met deze groep speciale kwekers. Ze voldoen op veel fronten al aan de FSI-standaard en ook buiten dit initiatief bouwen de suppliers samen met FleuraMetz aan een verantwoorde toekomst. Dit initiatief biedt de ruimte de duurzaamheidsvisie op een breder vlak uit te dragen en vergroot de haalbaarheid van de 2020-belofte.

  Gemiddeld cijfer

  Dankzij de ‘FSI Basket of standards’ is te meten in welke mate een product duurzaam tot stand is gekomen. Door punten toe te kennen ontstaat een gemiddeld cijfer en kan inzichtelijk worden gemaakt waar goede stappen zijn gezet en waar verbetering nodig is. Door het goede contact tussen leverancier, kweker en groothandelaar kan er direct gehandeld worden om de positieve ontwikkeling te versterken.

  Bron en foto: FleuraMetZ

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties