Fleuramour: tijdreizen tussen duizenden bloemen

Spacebril op en ruimtepak aan! Fleuramour gaat dit jaar op tijdreis. Zoals in de jaren 80-film Back to the Future flitsen bezoekers op het Belgische bloemenvent, dat van 27 tot en met 30 september plaatsvindt, tussen de toekomst en het verleden. Ze kunnen detecteren hoe de fascinerende bloemen- en plantenwereld door de eeuwen heen evolueert en ontdekken welke futuristische creaturen ooit het daglicht zien.

Tientallen internationale arrangeurs decoreren het kasteel met ruim 140.000 bloemen en planten in alle geuren en kleuren. Achter elke kasteelpoort en in ieder hoekje van de Franse tuin gaat wel een pareltje schuil, aldus de organisatie. Ook zijn er bloemenshow van de Amerikaanse Holly Chapple, leest bloemenmedium Isabelle Blomme aan de hand van drie bloemen het verleden, heden en toekomst van bezoekers en kun je met een virtual reality bril naar een florale fantasiewereld.

Fleuramour gaat vrijdag 27 september  van start met de traditionele Hoedjesdag. Alle dagen is het event op Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen (B) te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Bron: Fleuramour | Foto’s: Fleuramour/Studio PSG

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties